NOVA CONSTRUCIÓN

TIPOLOXÍA / Vivenda Unifamiliar

SITUACIÓN /  Camiño do Portal, Valadares, Vigo

PROMOTOR /  Privado

ESTADO /   Finalizado

SUPERFICIE ÚTIL /   325´10 m²

SUPERFICIE CONSTR.  /   365´95 m²

DESCRIPCIÓN

O proxecto da vivenda deu resposta a varios condicionantes: unha parcela moi irregular, de reducidas dimensións e situada a unha cota superior con respecto ó vial de acceso; a proximidade doutras edificacións, sobre todo polos lindeiros norte e sur, e a existencia dun hórreo (en estrutura) que había que conservar e co que se quería ser respetuoso.Deste xeito, cun amplo programa de necesidades resolto en dúas plantas e máis un semisoto para garaxe, instalacións e bodega, a vivenda configúrase lonxitudinalmente cunha envolvente principal practicamente cega, con acabado de chapa granito, que se prolonga máis alá de los límites da edificación. 

Transversalmente, o cerramento, que combina chapa de lousa, aluminio e vidro, permite crear transparencias e composicións volumétricas entre os espazos interiores, o terreo circundante e o hórreo, buscando a súa integración no conxunto.

Interiormente, os espazos diáfanos contribúen a resaltar estas transparencias, de forma que dende calquera punto da vivenda tense o control do exterior, o xardín, o hórreo, a fonte…

Os cerramientos resolvéronse co sistema denominado fachada transventilada, que consiste nun aplacado exterior (granito e lousa) separado e ancorado ó cerramento principal por unha subestrutura de aceiro, que favorece a circulación de aire, permite manter condicións de baixa humidade, e mellora a eficiencia enerxética da edificación.

subir

cofelia2

cofelia3

cofelia3

cofelia5
cofelia4

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.